MENIU

Cod portocaliu de ploi. Zonele afectate

<p>Cod portocaliu de ploi. Zonele afectate</p>

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploaie în Judeţul Constanţa. De asemenea, astăzi este valabilă o averizare cod galben pentru judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi. Temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Muntenia, Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp.

Codul Portocaliu este valabil între orele 09:30 şi 12:30, în Sud Estul județului Constanța, zona delimitată de localităţile Cumpăna, Agigea, Eforie, Mangalia, Vama Veche, Albeşti, Negru Vodă, Independența, Topraisar. Se vor semnala averse ce vor cumula local 30 - 35 l/mp, izolat 40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului. În ultimele ore în zona avertizată s-au acumulat cantități de apă de aproximativ 50 l/mp

De asemenea, tot pentru astăzi este valabilă o avertizare cod galben de ploi judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi. Până la ora 12.00, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Muntenia, Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp.

În judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşivor fi mai ales averse, ce trecător vor avea caracter torenţial şi se vor cumula izolat peste 40... 50 l/mp.

Vremea se va menţine rece pentru această perioadă, iar în sud-estul teritoriului, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.

Mai multe articole despre:
ploi vremea cod portocaliu averse