MENIU

Cod galben de vânt puternic în 16 JUDEŢE şi în BUCUREŞTI

Administrația Națională de Meteorologie a emis două noi atenționări nowcasting Cod galben de vânt puternic valabile sâmbătă după-amiază în județele Mureș, Brașov, Covasna, Teleorman, Argeș, Buzău și Brăila.

În total, un număr de 16 județe și Capitala se află sub Cod galben de vânt puternic sâmbătă după-amiază.
Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 14,30 — 20,30, local în județele Mureș, Brașov și Covasna se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 60 km/h, iar la munte 80 km/h.
Pe de altă parte, în intervalul orar 14,00 — 20,00, pe arii extinse în județul Teleorman, local în județele Argeș, Buzău și Brăila se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge și depăși 55...65 km/h, izolat 70 km/h.
De asemenea, la ora 16,00 urmează să expire atenționarea Cod galben de vânt puternic emisă pentru Dolj, Olt și Vâlcea iar la ora 18,00, o atenționare similară care vizează șase județe din sudul țării și municipiul București.
Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, o informare meteo de vremea rea în întreaga țară, valabilă în zilele de 5 și 6 aprilie.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 aprilie, ora 9,00 — 6 aprilie, ora 12,00, vântul se va intensifica în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și la munte, unde local, la rafală se vor depăși 60-65 km/h.
Vântul va avea intensificări și în celelalte regiuni, însă la cote mai reduse.
De asemenea, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Mai multe articole despre:
vremea Vânt puternic cpd galben