MENIU

Cod GALBEN de inundaţii pentru mai multe judeţe din ţară

<p>Cod GALBEN de inundaţii pentru mai multe judeţe din ţară</p>

Hidrologii au emis, joi, noi avertizări cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Botoşani, Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Cluj. Potrivit acestora, pe unele râuri se pot înregistra creşteri de debite cu depăşirea cotelor de atenţie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, noi avertizări de inundaţii pentru judeţele Botoşani, Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Cluj.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi a celor prognozate, în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

O avertizare vizează râurile mici din bazinele hidrografice Ier, Barcău, Crişul Repede şi Crişul Negru, din judeţele Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj. Avertizarea este în vigoare până la ora 2.00.

A doua avertizare vizează râurile mici din bazinele hidrografice Volovăţ, Başeu, Jijia, din judeţul Botoşani, şi este în vigoare până la ora 3.00.

Anterior, INHGA a emis o avertizare Cod galben, valabilă până la ora 24.00, pe râuri din judeţele Harghita, Mureş şi Bistriţa-Năsăud.

Mai multe articole despre:
inundaţii