MENIU

Cea mai rece noapte de până acum. Prima zăpadă a dat peste cap traficul în București

Noaptea trecută a fost cea mai rece din această iarnă, chiar geroasă în unele zone din țară. Mercurul din termometre a coborât până la minus 20 de grade în Miercurea Ciuc și până la minus 19 la Joseni. Foarte frig a fost, însă, și în restul regiunilor. 

Deși în Capitală ziua a început cu câțiva fulgi de nea, iarna adevărată este totuși departe, spun meteorologii.

"Astfel de valori sunt normale pentru această perioadă. Răcirea nu dureaza mult. De marți, urmează, din nou, o perioadă de încălzire, iar stratul de zăpadă se va topi, pentu că nu vom avem parte de o ninsoare consistentă'', a declarat, pentru Realitatea TV, meteorologul Oana Păduraru.

A fost nevoie de un strat subțire de omăt pentru ca traficul să fie de coşmar în Capitală. Venirea zăpezii a coincis cu începerea școlii, astfel că traficul a fost un coșmar în marile intersecții. 

Brigada Rutieră - Cum se circulă, la această oră, în Bucureşti

Circulaţia se desfăşoară în Bucureşti în condiţii de iarnă, în condiţiile în care pe mai multe artere rutiere s-a depus strat de zăpadă, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră, care precizează că, la această oră, nu sunt intersecţii blocate.

"Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehicului din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare. Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei", transmite Brigada de Poliţie Rutieră.

Mai multe articole despre:
frig trafic de coşmar prima zapada