MENIU

Cât mai îndurăm iarna dezlănțuită - când vine căldura? Prognoza meteo pentru Florii și de Paște

Până sâmbătă, în toată țara vremea va fi deosebit de rece. Meteorologii anunță schimbări sub aspect termic abia de săptămâna viitoare. Până atunci, România se află sub stăpânirea unui episod de iarnă dezlănțuită.

„Este posibil ca începând chiar de duminică și debutul săptămânii viitoare să aducă temperaturi în creștere, să ne apropiem de normele specifice datei din calendar, atunci când vorbim de temperaturi cuprinse în general între 14 până la 16-17 grade. Însă debutul săptămânii viitoare păstrează semnalul și probabilitatea de precipitații ridicată, astfel încât este posibil ca și pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, să consemnăm cantități importante de precipitații”, a explicat  Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, specialistul a făcut referire și la vremea de Florii și de Paște, când mulți români și-au programat vacanțe.

„Pentru sărbătoarea Floriilor vom avea o vreme apropiată de normalul termic al datei din calendar, iar pentru sărbătoarea Paștelui, la acest moment valorile de temperatură sunt estimate la nivelul întregii țări între 14 până la 17-18 grade Celsius, inclusiv în Capitală – 14-15 grade Celsius”, a mai spus meteorologul.