MENIU

Anunțul meteorologilor - Cât mai țin ninsorile și când vin temperaturile de primăvară

Temperaturile de primăvară se lasă așteptate

Vremea urâtă continuă în această săptămână însă iarna nu mai rezistă prea mult. În curând sunt așteptate temperaturi mai ridicate.

Meteorologul Mirela Polifronie a vorbit la Realitatea PLUS despre temperaturile înregistrate în aceste zile, dar și despre zilele în care temperaturile primăvăratice își vor face simțită prezența.
 
"Până mâine dimineață avem cod galben în cea mai mare parte a țării, precipitații. Se vor acumula cantități de apă de 25-35 litri pe mp. Vor fi mai ales ploi însă în Transilvania și Maramureș dar și Moldova vor predomină ninsorile. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va bate cu rafale de 70-90km pe ora. 
 
Codul portocaliu expiră în această seară la orele 23. Va ninge abundent, viscolit. Vizibilitatea va scădea sub 50m. Se vor mai semnala precipitații în toată săptămâna, mâine vom avea precipitații sub formă de ninsoare la munte dar și în Maramureș, Transilvania și cea mai mare parte a Moldovei.
 
În zona Capitalei ne așteptăm să plouă slab cantitativ. 
 
Cu datele pe care le avem în acest moment, ne așteptăm să avem precipitații și la începutul săptămânii viitoare, nu doar sub formă de ploaie ci și ninsoare. DIn punct de vedere termic, de vineri se încălzește ușor și este apropiată de normalul perioadei adică 10-11 grade", a declarat Mirela Polifronie la Realitatea PLUS.
Mai multe articole despre:
vremea temperaturi anm