MENIU

ALERTĂ meteo - 13 județe, inclusiv Capitala, sub Cod galben de ploi - HARTA

ALERTĂ meteo - 13 județe, inclusiv Capitala, sub Cod galben de ploi - HARTA

Meteorologii au emis o atenționare de Cod galben de ploi, valabilă până luni dimineață. Sunt afectate 13 județe, inclusiv Bucureștiul.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Meteorologul Mihai Huștiu a anunțat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, și schimbările vremii din primele zile ale săptămânii viitoare.

„Luni se intensifică și vântul in zonele sudice. De luni, se ameliorează. De mâine seară, precipitațiile vor înceta. Ziua de marți va fi mai liniștită, cu temperaturi ridicate pentru acest interval.

Dar miercuri pot fi din nou precipitații. Ploi locale vor putea să apară miercuri și joi”, a explicat meteorologul ANM - Mihai Huștiu, duminică, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
atentionare anm alerta meteo cod galben ploi