MENIU

Atenționare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Suedia. Autoritățile au luat o decizie radicală

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie valabilă pentru românii care sunt, tranzitează sau intenţionează să ajungă în Suedia. MAE îi informează cu privire la creșterea nivelului de alertă teroristă.

Astfel, românii care se află într-o situație dificilă pot cere asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181. „De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463, precizează MAE.

 

Autoritățile de la Stockholm au decis să ridice creșterii gradului de la nivelul 3, care semnifică „amenințare ridicată”, la nivelul 4, adică „amenințare mare”. Hotărârea a fost luată în urma temerilor privind securitatea țării, potrivit news.ro.

 

Decizia a fost luată după incidentele care i-au avut în prim-plan pe militanții anti-islam. În timpul unor proteste, aceștia au incendiat mai multe exemplare din Coran, cartea sfântă a musulmanilor. Gestul a stârnit revolta în țările musulmane, iar Al-Qaida a îndemnat la atacuri teroriste în Suedia.

 

„Ameninţarea atentatelor va persista mult timp”, a transmis, joi, într-o conferinţă de presă şefa serviciilor suedeze de informaţii, Charlotte von Essen, potrivit News.ro.

 

Totodată, șefa Serviciului Siguranţei suedeze (Säpo) a pecizat că prin această decizie speră ca țara să devină un loc mai sigur. Ea a transmis cetățenilor „să trăiască normal”, dar să continue să se informeze.