MENIU

Ziua Franţei a fost sărbătorită şi la Bucureşti. Politicienii români au participat la evenimentele organizate la Ambasada Franţei

Foto: 3.bp.blogspot.com
La manifestările de la Ambasada Franţei şi-au făcut apariţia Traian Băsescu, fostul preşedinte, Ion Iliescu, dar şi Mircea Geoană

Marţi a fost Ziua naţională a Franţei şi, ca în fiecare an, momentul a fost marcat şi în ţara noastră. Ambasada Franţei de la Bucureşti a găzduit marţi după-amiază o serie de manifestări speciale, la care au participat atât actualul preşedinte, Traian Băsescu, cât şi fostul preşedinte, Ion Iliescu.

Traian Băsescu a ţinut un discurs în care a mulţumit statului francez pentru sprijinul acordat până în prezent.

"Astăzi sărbătorim un mare popor şi un mare eveniment care a marcat istoria umanităţii şi vă rog domnule ambasador să-i transmiteţi preşedintelui Sarcozy toata stima şi consideraţia noastră faţă de o ţară care a strâns în jurul său mari oameni de cultura şi ştiinţă", a declarat Traian Băsescu.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului României "pentru calitatea acestor legături bilaterale (legăturile istorice dintre România şi Franţa - n. red.) şi încrederea" acordată Franţei.

"Domnule preşedinte, acum 20 de ani România punea capăt unui regim care a provocat multe suferinţe şi nenorociri cetăţenilor dumneavoastră. Nu uit acest lucru. Dar văd şi progresele pe care le-a realizat în aşa puţin timp: ea este astăzi pe deplin democratică, europeană şi doreşte să găsească modalităţile, împreuna cu Franţa, pentru a participa la schimbarea lumii. Puteţi conta pe noi", a conchis ambasadorul.

De asemenea Ion Iliescu, invitat la eveniment, a ţinut să declare că "Franţa a fost spiritul nostru constant. Aşa încât a pătruns în conştiinţa tuturor românilor, care rămâne o tradiţie preţioasă pe care o cinstim cu toţii."