MENIU

Zimbabwe va primi ajutoare de milioane pentru a ieşi din criză

Foto: treehugger.com

Un oficial al Băncii Mondiale a anunţat că Zimbabwe va primi un ajutor de 22 de milioane de dolari pentru a salva economia ţării. Toga Gayewea McIntosh, oficialul responsabil de zona din care face parte şi Zimbabwe, nu a oferit o dată exactă la care banii vor ajunge în ţara cu bancnote de 50 de milioane.

Se pare că banii vor fi trimişi de Banca Mondială în următoarele săptămâni. În afara ajutorului, Banca Mondială ar mai putea oferi împrumuturi pentru ţara condusă de preşedintele Robert Mugabe, acuzat că ar fi distrus întreaga economie.

Totuşi, ţara mai tebuie să returneze peste un miliard de dolari instituţiilor financiare internaţionale. Datoriile statului au continuat să se adune încă din 2000. "Prima sarcină pe care o avem este să vedem cum Zimbabwe poate să achite o parte din datorii", a declarat oficialul Băncii Mondiale.

Zimbabwe se confruntă cu o majoră criză economică şi umanitară. Coaliţia de guvernământ a încercat să facă rost de opt miliarde de dolari pentru a salva economia care se află în recesiune de mai bine de zece ani.

Guvernul german a anunţat că va trimite zece milioane de euro în Zimbabwe, pentru a ajuta poporul rămas fără locuri de muncă. Jumătate din banii oferiţi de Germania vor fi investiţi în purificarea apei, pentru a preveni apariţia holerei, boală care a dus la moartea a peste 4.000 de persoane în ultimul an, în Zimbabwe.