MENIU

Zenga: "M-am certat tot timpul cu Borcea pe tema jucătorilor când eram la Dinamo! Încerca să se impună"

Foto: NewsIn

Dario Bonetti şi Cornel Dinu au dezvăluit recent implicarea lui Cristi Borcea în alcătuirea primului 11 la Dinamo. Joi a venit rândul unui alt antrenor italian, care a trecut şi el pe la Dinamo, să întărească spusele celor doi. Walter Zenga, un tehnician lansat în fotbalul românesc, care are acum rezultate bune în Serie A, cu Palermo, confirmă faptul că Borcea încerca să-i impună anumiţi jucători în echipă. Italianul care a scris istorie cu marea rivală a roş-albilor, Steaua, dezvăluie amănunte şi din relaţia cu Gigi Becali.

"M-am certat tot timpul cu Borcea pe tema jucătorilor, cât am stat la Dinamo! Încerca să se impună... La un meci cu Unirea Urziceni, când jucam noi cu un om în plus, mi-a zis să bag al treilea vârf. N-am vrut. Ne-am certat rău de tot după episodul acela. Când eram la Steaua, înaintea meciului-retur cu ŢSKA Sofia, Gigi Becali a venit la vestiare. Era un meci important. Dacă ne calificam, intram în grupele UEFA. Nu mi-a impus nimic, voia doar să-i mobilizeze pe băieţi. Am mers în grupe şi meciul ăla (2-2, la Sofia, 2-1, în tur, la Bucureşti - n.r. ) a fost extraordinar pentru mine. Becali nu mi-a cerut vreun jucător, dar la meciul cu Beşiktaş, tot în acel sezon, l-am titularizat pe Ciocoiu. A luat foc. A urlat, a spart, a făcut urât, nu se mai înţelegea nimeni cu el. Zicea: „Italianul ăsta e nebun rău!”. Apoi, Ciocoiu a dat gol. Un timp m-a lăsat în pace, după care l-a dat afară pe Ciocoiu", a declarat Becali, într-un interviu acordat "Evenimentului Zilei".

Walter Zenga a condus Steaua în sezonul 2004-2005, când roş-albaştrii au ajuns în primăvara europenă a Cupei UEFA după ce au eliminat deţinătoarea trofeului, Valencia. La Dinamo, Zenga a fost antrenor în 2007, timp de două luni, fiind demis după un eşec în Ghencea, scor 0-1, în faţa fostei sale echipe.

 

 

Mai multe articole despre:
Steaua Dinamo Gigi Becali Cristi Borcea Walter Zenga