MENIU

Zeci de tineri din Arad au cerut administraţiei locale piste pentru biciclete

Foto: wordpress.com

Aproximativ 50 de persoane, majoritatea tineri, au organizat sâmbătă la Arad, o acţiune de sensibilizare a autorităţilor locale cu privire la înfiinţarea pistelor pentru biciclete în oraş.

Participanţii la eveniment au străbătut cu bicicletele aproximativ 10 kilometri prin centrul municipiului Arad, fiind escortaţi de un echipaj de Poliţie. Acţiunea organizată sâmbătă de biciclişti face parte din campania "Respiră verde", iniţiată de un grup de voluntari care au spus că îşi doresc "un mediu curat şi nepoluat".

"Noi milităm pentru curăţenia Aradului. Prin acest eveniment pe care l-am organizat sâmbătă vrem să cerem autorităţilor să facă piste de biciclete. Noi vrem să circulăm cu bicicletele mai mult. Copiii din ziua de azi ar trebui să meargă mai mult pe bicicletă. Nu din maşină la şcoală şi de la şcoală în maşină. Ar trebui să-i forţăm un pic să se mişte", a declarat Eugen Bandean, organizatorul evenimentului. O parte dintre biciclişti au purtat tricouri verzi pe care era inscripţionat: "Campanie împotriva mizeriei în natură şi cultivarea bunului simţ".

Cei aproximativ 50 de biciclişti au plecat din Piaţa Sporturilor, au continuat pe Calea Iuliu Maniu, una dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie din Arad, apoi în Zona Intim, unul dintre locurile unde sunt înregistrate frecvent accidente de circulaţie, şi retur. Acţiunea s-a încheiat după aproximativ o oră, fără a fi înregistrate incidente.

Participanţii la acţiune au spus că vor continua organizarea unor astfel de acţiuni, care vizează sensibilizarea autorităţilor locale cu privire la înfiinţarea pistelor pentru biciclete în oraş. "Am vorbit cu cei din administraţia locală, ne-au promis piste pentru biciclete, însă această problemă nu a fost rezolvată", a susţinut Eugen Bandean.

Campania "Respiră verde" va mai continua şi cu acţiuni de ecologizare pe malul râului Mureş, în zona cartierului Micalaca, unde au mai fost organizate asemenea acţiuni, la care au fost adunate zeci de tone de gunoaie. De asemenea, voluntarii care participă la campanie vor fi prezenţi şi în şcoli, pentru acţiuni de educaţie civică. "Le vom vorbi copiilor despre importanţa umui mediu curat şi despre cum să se comporte când ies în natură", a mai spus Bandean.