MENIU

Zeci de mii de sindicalişti vor participa în iulie la mitingul organizat de Cartel Alfa în Bucureşti

Foto: NewsIn

Circa 500.000 de sindicalişti afiliaţi Cartel Alfa au participat la greva de avertisment organizată vineri de Cartel Alfa, între orele 9:00-9:15, şi zeci de mii de sindicalişti vor protesta în Capitală la începutul lui iulie, a declarat vineri vicepreşedintele confederaţiei sindicale, Petru Dandea.

"Dorim să atragem atenţia Guvernului asupra pericolului dispariţiei unei părţi importante a industriei româneşti, prin neaplicarea măsurilor anticriză. Guvernul nu a pus în aplicare măsurile anticriză şi, dacă va continua pe acest drum, va duce la falimentarea mediului privat", a spus vicepreşedintele Cartel Alfa.

"Există riscul dispariţiei industriei siderururgice din România - a se vedea cazul închiderii cocseriei de la Galaţi -, şi situaţii de acest gen avem şi în chimie şi petrochimie", a adăugat el.

Dandea a avertizat că, în cazul în care Executivul nu va lua măsuri urgente pentru relansarea economiei, există riscul ca, din toamnă, să nu mai poată fi plătite pensiile şi salariile.

"Dacă Guvernul nu intervine urgent cu un pachet de măsuri anticriză, ne vom confrunta cu o criză teribilă şi nu ştiu de unde vom mai avea bani pentru plata pensiilor şi salariilor. E posibil ca, astfel, să ne confruntăm în toamnă cu ample acţiuni de protest", a afirmat liderul sindical.

"La începutul lunii iulie, până pe 3-4 iulie, vom organiza un mare miting în Bucureşti, la care sperăm să participe câteva zeci de mii de persoane. Vrem să atragem atenţia guvernului asupra situaţiei grave cu care se confruntă mediul privat", a mai spus Dandea.