MENIU

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor şi incendiilor în SUA

Foto: dani-hellgaming.com

Suprafeţe întinse din statul Washington au fost inundate la început de an. Din cauza încălzirii vremii şi a ploilor, zăpada s-a topit şi a provocat revărsarea râurilor. Mii de case au fost inundate, iar locatarii acestora s-au refugiat în adăposturi improvizate.

Autostrada Interstate 5 a fost închisă pe 20 de kilometri, după ce stratul de zăpadă gros de un metru s-a topit. Alte autostrăzi au fost blocate de avalanşe şi alunecări de teren. Serviciul Naţional de Meteorologie a avertizat că există pericolul revărsării altor 20 de râuri care traversează 14 districte din statul Washington.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate în Statele Unite, unele din cauza inundaţiilor din statul Washington, altele din cauza incendiilor din Colorado.

Statul american Washington s-a confruntat cu inundaţii grave, iar autorităţile au cerut mai multor mii de persoane să îşi evacueze locuinţele, din cauza creşterii rapide a nivelului apelor.

În munţii Cascade şi Olympic au căzut între 20 şi 30 de centimetri de ploaie, ceea ce ar fi putut antrena topirea parţială a zăpezii care acoperă regiunea din luna decembrie, potrivit biroului guvernatoarei Chris Gregoire.

Mii de persoane din regiunea Orting au prijmit ordin să îşi părăsească locuinţele. Unsprezece comitate din statul Washington au fost vizate de o alertă de inundaţii emisă de serviciul meteorologic naţional (NWS). Zeci de şosele inundate au deveniseră impracticabile, iar linia feroviară Seattle - Portland a fost închisă.

Întreaga parte de nord-vest a statului a fost izolată de restul ţării, pentru că şoselele est-vest au fost închise în zona munţilor Cascade, din cauza riscurilor de avalanşe. De la începutul lunii decembrie, în statul Washington au căzut cantităţi foarte mari de zăpadă.

În statul Colorado, circa 11.000 de locuinţe din apropiere de oraşul Boulder au fost evacuate din cauza a trei incendii, au anunţat pompierii. 

Mai multe articole despre:
SUA inundaţii zăpadă incendii Washington