MENIU

Zeci de case din comuna Călăţele, judeţul Cluj, au fost inundate

Foto: RTV

Circa 60 de case, mai multe drumuri şi o fermă de vaci din comuna Călăţele au fost inundate de o viitură, produsăpe 3 iulie, din cauza unor ploi torenţiale, potrivit primarului localităţii, Petru Toadere.

"Am avut azi dimineaţă o viitură, a afectat jumătate din Călăţele, cam 50-60 de case, drumul naţional care trece prin comună, drumurile comunale, câteva sunt rupte. A fost o rupere de nori între 6.00 şi 8.00 dimineaţa şi a venit mai apoi o viitură cu pietriş şi bolovani", a precizat primarul. Toadere a mai afirmat că se intervine cu utilaje proprii, motopompe şi  buldoexcavatoare care aparţin comunităţii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean penru Situaţii de Urgenţă, Adrian Sasu, a declarat că la Călăţele o autospecială şi o motopompă şi trei subofiţeri de la unitatea din Huedin, ajută la gestionarea situaţiei. "Avem 20 de subofiţeri pergătiţi să intevină, din Huedin, iar la faţa locului se află şi inspectorul şef, domnul Vasile Şomlea (n.red. - inspectorul şef al ISU Cluj)", a afirmat Sasu.

Subprefectul de Cluj, Mircea Jorj, a declarat că din informaţiile sale apa este în scădere. "Eu acum mă deplasez în zona respectivă, dar din informaţiile mele apa este în scădere", a afirmat subprefectul. 
Mai multe articole despre:
trafic furtuna ploi inundaţie