MENIU

Zeci de bebeluşi din întrega ţară îşi trăiesc primele zile de viaţă alături de păianjenii şi şobolanii din maternităţi

Foto: RTV
Pereţi scorojiţi, păianjeni şi mizerie de nedescris în mai multe maternităţi din ţară
Pavlov: Femeile care vor să nască în condiţii mai bune pot merge la clinica privată

Pereţi scorojiţi, păianjeni deasupra pătuţurilor în care stau nou-născuţii şi mizerie de nedescris. Toate acestea pot fi găsite la maternitatea din Constanţa, un loc în care vin pe lume zeci de copii ce au nevoie de îngrijire şi o igienă strictă.

Imaginile ne-au fost trimise de Angela, o telespectatoare Realitatea TV.

''O echipă este acum în spital la secţia de ginecologie. Ultimul control a avut loc la sfârşitul lunii august. Controlul nu a ieşit bine şi nu are cum să iasă bine la un spital vechi de 40 de ani cu un şantier afară. Spitalul fiind în renovare nu putem închide secţia'', a declarat Adrian Pavlov, director Controlul Sănătăţii Publice Constanţa. 

Femeile care doresc să nască în condiţii mai bune se pot adresa clinicii particulare, a mai adăugat  Adrian Pavlov.

Situaţia nu e mai bună nici în Capitală. Pe holurile spitalului Cantacuzino umblă în voie şobolanii. Cristian din Mioveni i-a filmat şi ne-a trimis imaginile. Telespectatorul ne-a povestit că uneori, ca să se distreze, chiar personalul spitalului hrăneşte şobolanii.

Dacă şi dumneavoastră aţi fost martorul unui eveniment ieşit din comun, puteţi suna la numărul cu tarif normal 021.94.09 sau puteţi trimite imagini pe adresa de e-mail martorocular@realitatea.net sau pe siteul realitatea.net, la secţiunea Martor ocular. Imaginile vor fi difuzate în jurnalele Realitatea TV, iar cele mai bune vor fi premiate lunar.