MENIU

WWF a surprins pe film cel mai rar rinocer din lume

Foto: WWF
Se crede că mai sunt doar 60 de exemplare în Ujung Kulon
Rinocerii din Java sunt pe cale de dispariţie din cauza folosirii lor pentru medicamentele chinezeşti

Un video cu rinoceri din Java, cei mai rari din lume, a fost făcut public de către World Wildlife Fund (WWF).

Organizaţia a surprins animalele folosind camere infraroşii în Parcul Naţional Ujung Kulon din Java, Indonezia.

Se crede că mai sunt doar 60 de exemplare în Ujung Kulon şi încă un grup de probabil opt animale într-o rezervaţie din Vietnam.

"Aceşti rinoceri sunt foarte timizi. În ultimii 20 de ani, echipa noastră a văzut cu proprii ochi rinocerii doar de două sau trei ori", a declarat coordonatorul programului cu rinoceri al WWF Asia, Christy Williams.

Filmul arată o mamă cu puiul său care se tăvălesc prin noroi, şi alt comportament despre care cercetătorii spun că nu l-au mai văzut vreodată.

"Filmuleţele arată o mulţime de animale tinere dar nu prea mulţi pui, fiind astfel o dovadă a faptului că nu este suficient să se înumlţească singuri", a declarat Williams.

"O populaţie sănătoasă de rinoceri ar trebui să crească cu aproximativ 7% pe an sau cu trei sau patru pui, dar în realitate, sunt trei sau patru pui la cinci ani", a subliniat coordonatorul.

Rinocerii sunt observaţi atât de rar, întrucât se ştie foarte puţin despre obiceiurile lor de împerechere.

Rinocerii din Java erau odată cea mai răspândită specie de rinocer din Asia, ce trăia din estul Indiei până în Vietnam. Ei se află acum pe cale de dispariţie din cauza vânării lor pentru doctoriile chinezeşti şi pierderii habitatului, inclusiv în timpul războiului din Vietnam.
Mai multe articole despre:
film Java Indonezia Asia video dispariţie specie rinocer WWF