MENIU

Weekendul începe cu ploi, dar se încheie cu soare - VEZI PROGNOZA

Foto: hawaiianatolls.org

Indiferent dacă aţi ales marea sau muntele, va trebui sa suportaţi câteva averse. Acestea nu vor fi însă, nici semnificative, şi nici insistente. De astăzi însă soarele se instalează definitiv pe cer.

Ziua de azi stă sub semnul creşterii presiunii atmosferice. Cu alte cuvinte, vom avea astăzi parte de mai mult soare şi mai puţine averse şi descărcări electrice. O uşoară instabilitate rămâne însă de actualitate azi prin sudul şi sudestul ţării, care va aduce norii şi ploi cu fulgere şi tunete, dar pe arii restrânse. Nici vântul nu se agită mâine prea tare, atingând cote cel mult moderate, în timp ce valorile termice la amiază, deşi scad puţin faţă de azi, continuă să indice o zi caldă. De la 23-24 de grade în depresiuni transilvane şi nordul Moldovei până spre cel mult 30 de grade în sudvestul ţării.

În Bucureşti vor fi astăzi mai mulţi nori, iar câteva averse cu fulgere şi tunete un sunt excluse. Dar perioadele însorite nu vor lipsi nici ele de la apel, aşa că temperatura la amiază, chiar dacă mai mică decât ieri cu 3-4 grade, se aşteaptă să fie de-a dreptul agreabilă, atingând 27 de grade Celsius. Presiunea atmosferică, sub valoarea confortabilă deocamdată, indică o uşoară tendinţă de creştere de la 754 mm coloană de mercur.

La munte ziua se împarte între soare şi ploi. Cerul va fi, aşadar, variabil,cu ceva mai mulţi nori după amiază şi seara când, local, peste piscurile meridionale şi izolat în rest, ploile în aversă se vor însoţi cu descărcări electrice. Vântul însă nu va supăra nici un turist, căci nu va trece de moderat, iar temperatura aerului se menţine fără modificări faţă de ieri. Duminică, ploile îşi reduc şi aria şi insistenţa. Vremea va fi frumoasă în toate masivele şi doar spre seară mai sunt posibile câteva averse. În schimb, vom încheia săptămâna cu câteva grade mai mult, tendinţa, după cum spun meteorologii, este de încălzire.

Soarele este astăzi mai zgârcit cu turiştii de la malul mării. Peste plajă va mai trece şi câte un nor aducător de ploaie, dar maximele nu scad sub 26 de grade, urcând chiar până spre 28. La ţărm, apa mării se menţine la 24 de grade Celsius, atât astăzi, cât şi mâine. Dar, dacă sâmbătă, cei aflaţi în vacanţă la mare vor fi sâcâiţi şi de câte o aversă, duminică, soarele se anunţă mai prezent, iar maximele urcă şi ele în consecinţă până spre 29 de grade.