MENIU

Walter Isaacson i-a acordat un interviu în exclusivitate lui Emil Hurezeanu în studiourile Realitatea TV

Walter Isacson i-a acordat un interviu lui Emil Hurezeanu în studiourile Realitatea TV.
Foto: www.pbk.org

Walter Isaacson i-a acordat un interviu lui Emil Hurezeanu în studiourile Realitatea TV. Isaacson, preşedintele Institutului Aspen, face o analiză profundă despre trecutul recent şi viitorii 20 de ani ai Europei Centrale şi de Est.

VEZI INTERVIUL AICI

Walter Isaacson este preşedintele Institutului Aspen, o organizaţie non-guvernamentală cu activităţi în domeniul educaţional şi al studiilor de leadership şi politici publice. Walter Isaacson a fost preşedinte şi director executiv al postului de televiziune CNN şi manager al publicaţiei TIME. 

Născut în 1952 în Louisiana, Walter Isaacson este absolvent al Harvard şi al Universităţii britanice Oxford. Şi-a început cariera în presă la Londra, la publicaţia Sunday Times. S-a întors apoi acasă în Statele Unite şi a lucrat la New Orleans Times.

În 1978 s-a angajat la revista TIME, unde a fost pe rând, corespondent pe domeniul politic, apoi editor al ediţiei naţionale şi editor şef în 1996. În 2001 este numit preşedinte şi director general al CNN, iar din 2003 devine preşedinte şi director general al Institutului Aspen. În plus deţine şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al organizaţiei Teach for America, instituţie care recrutează absolvenţi de facultate pentru a preda în comunităţile unde nu sunt suficienţi profesori. Isaacson este şi un apreciat scriitor.

Este autorul cărţilor: Einstein, viaţa şi universul său, Benjamin Franklin, o viaţă în stil americanKissinger, o biografie şi este coautor al cărţii Înţelepţii: 6 prieteni şi lumea pe care au creat-o.