MENIU

Votarea raportului Şerban Mihăilescu - amânată cu încă o săptămână, tot din motive medicale

foto: NewsIN

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a declarat marţi că Biroul Permanent a decis amânarea stabilirii unei date pentru votarea în plen a raportului Şerban Mihăilescu, întrucât acesta a informat că nu poate fi prezent la o astfel de şedinţă, fiind internat la o clinică medicală din străinătate.

"Biroul Permanent a hotărât să amâne, de principiu, pentru săptămâna viitoare discutarea şi repartizarea raportului în plenul Senatului", a anunţat Chelaru, care a explicat că decizia a fost luată în urma analizei cererii lui Şerban Mihăilescu, care se află internat la o clinică medicală din străinătate, fiind operat, astfel că nu poate fi prezent la şedinţă.

Chelaru a subliniat că Biroului Permanent îi vor fi prezentate documentele care să ateste starea medicală a lui Şerban Mihăilescu. Chestorul Senatului a avansat ca posibilă dată pentru vot 27 mai, dar a ţinut să precizeze că unii colegi au susţinut în cadrul şedinţei că nu ar fi "uman" să fie stabilită un astfel de termen fără a se şti exact starea sănătăţii lui Mihăilescu.

Social-democratul a mai menţionat că au existat discuţii în cadrul Biroului Permanent pentru crearea unui "echilibru" între "dimensiunea medicală şi problemele specifice" ale colegului Şerban Mihăilescu, astfel încât să nici nu se mai tergiverseze foarte mult situaţia.

În şedinţa de săptămâna trecută a Biroului Permanent, Senatul a decis ca raportul privind începerea urmăririi penale în cazul senatorul PSD Şerban Mihăilescu să fie introdus pe ordinea de zi a plenului de săptămâna aceasta, acest lucru neputându-se produce săptămâna trecută pentru că senatorul în cauză era internat în spital. 

"S-a ţinut cont şi de faptul că domnul Şerban Mihăilescu nu este valid în acest moment, dar s-a stabilit că indiferent de poziţia pe care dumnealui o are, marţea viitoare repartizăm raportul respectiv şi miercurea viitoare va fi discutat cel mai probabil în plen", a precizat, săptămâna trecută, chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

Conducerea Senatului a amânat de câteva ori aducerea în plen a raportului în cazul Şerban Mihăilescu, pe motiv că Regulamentul acestei Camere trebuie "corectat" în acord cu decizia CCR ca hotărârea privind urmărirea penală a membrilor Guvernului să fie luată cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. Modificarea a fost făcută de comisia de Regulament pe data de 23 aprilie şi adoptată de plenul Senatului în şedinţa de luni. 

Pe 19 martie, 2009, Comisia juridică a Senatului nu a reuşit, în lipsa voturilor necesare, să acorde nici un vot pentru începerea urmăririi penale a lui Şerban Mihăilescu, nici unul împotrivă,astfel că raportul senatorilor jurişti nu va conţine vreo recomandare, iar plenul va fi cel care decide în cazul senatorului PSD.

Patru senatori (cei de la PSD) au votat împotriva începerii urmăririi penale împotriva lui Şerban Mihăilescu, în timp ce cei patru senatori PDL au votat pentru. Ioan Ghişe, Marian Bîgiu de la PNL şi Attila Cseke de la UDMR au lipsit de la audierile comisiei şi de la vot.

DNA a cerut Senatului, pe 31 iulie 2008, începerea urmăririi penale a senatorului PSD Şerban Mihăilescu pentru infracţiunea de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mai multe articole despre:
Raport Senat PSD dosar penal Şerban Mihăilescu