MENIU

Voronin: Mass-media din România, vinovată pentru susţinerea protestelor de la Chişinău

Foto: cotidianul.ro

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, acuză cetăţenii români şi mass-media din România pentru susţinerea protestelor de la Chişinău. Demnitarul moldovean a anunţat declanşarea unei anchete serioase în privinţa cetăţenilor români care au luat parte la manifestaţiile din 7 aprilie.

Vladimir Voronin este supărat pe jurnaliştii români care au relatat despre situaţia din Chişinău. "Toate instituţiile media din România au îndreptăţit acţiunile de stradă şi le-au calificat drept revoluţie. Toate posturile TV româneşti, în toată această perioadă, au vorbit despre revoluţie, fără a găsi alt calificativ vandalismului din Chişinău", a precizat Voronin.

Pe lângă ziariştii români, Voronin a mai identificat o categorie de vinovaţi: consilierii electorali români ai partidelor de opoziţie din Moldova. "Azi, pentru noi e foarte important să facem o anchetă serioasă a formelor şi metodelor participării cetăţenilor români la organizarea evenimentelor din 7 aprilie. Ceea ce cunoaştem noi azi, deja reprezintă nişte probe convingătoare în acest sens. Este vorba despre consultarea oferită de Ambasada României celor 3 partide în timpul campaniei", a mai spus Voronin.

Nu au scăpat de acuzaţiile preşedintelui moldovean nici capii reţelelor de crimă organizată, studenţii, elevii şi profesorii care i-au îndemnat să meargă la mitinguri.

Preşedintele moldovean a declarat vineri că are "dovezi" ale implicării României în protestele care au avut loc în Republica Moldova săptămâna aceasta şi a acuzat Ambasada României că s-a implicat în campania electorală. Citeşte mai mult despre acuzele lui Vladimir Voronin