MENIU

Voronin consideră România şi Transnistria drept provocări la fel de dure pentru R. Moldova

Foto: moldova.md

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, pune semnul egalităţii între România şi Transnistria, atunci când vorbeşte despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova la frontierele sale.

Într-o alocuţiune la o conferinţă organizată de fundaţia rusă "Recunoaştere", Voronin a declarat că Republica Moldova este ţara care de ani de zile este supusă unor provocări dure.

"Pe de o parte, este divizarea teritorială a ţării, nereglementarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, Republica Moldova este supusă unor provocări nu mai puţin dure din partea vecinului său - România, care este membru al UE şi NATO şi, simultan, sursă de atacuri informaţionale permanente asupra Moldovei, asupra statalităţii şi identităţii acesteia", a declarat Voronin.

Fostul preşedinte moldovean a vorbit şi despre faptul că cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc să meargă către UE, dar în acelaşi timp vede viitorul ţării în parteneriat strategic cu Rusia.

Voronin a criticat noua guvernare democrată de la Chişinău pentru modul de organizare a summitului Comunităţii Statelor Independente (CSI) ce a avut loc la Chişinău şi pentru declaraţiile critice la adresa CSI.

"Chiar dacă recentul summit a fost, spre ruşinea mea, în esenţa sa organizat la un nivel catastrofal, iar şeful interimar al statului a declarat că CSI este o bătrână care trage să moară, totuşi cred că R. Moldova nu are altă alegere decât o combinare profesionistă şi activă a celor două procese integraţioniste", a spus liderul comunist Vladimir Voronin.