MENIU

Volkswagen a suspendat discuţiile pentru o fuziune cu Porsche

Foto: wikipedia.org

Volkswagen AG, cel mai mare constructor auto din Europa, a suspendat discuţiile cu Porsche SE în vederea unei fuziuni, la mai puţin de două săptămâni după ce oficialii companiei care produce maşini sport au fost de acord pentru un parteneriat, relatează Bloomberg.

"Împrejurările nu sunt potrivite pentru discuţii constructive", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Volkswagen. Într-un comunicat, Porsche a anunţat că, în timp ce o întrunire a fost anulată, negocierile vor fi reluate. Oficialii companiei nu au oferit detalii suplimentare.

Familiile Porsche şi Piech, care controlează împreună jumătate din Porsche, au fost de acord în 6 mai să creeze un producător auto "integrat" care ar pune marca Porsche alături de cele ale Volkswagen, printre care Skoda şi Audi.

Discuţiile în vederea unei fuziuni sunt întrerupte după ce preşedintele consiliului de supraveghere al Volkswagen, Ferdinand Piech, a anunţat pe 11 mai că grupul nu va ajuta compania Porsche să îşi rezolve problemele financiare, aceasta având nevoie şi să reducă datoriile nete de 9 miliarde euro.