MENIU

Viorel Hrebenciuc: Cei din SPP fac poliţie politică

Foto: NewsIn

PSD vrea să modifice Legile de funcţionare ale SPP şi STS astfel încât şefii acestora să fie numiţi de Parlament, şi nu de preşedinte, a declarat luni Viorel Hrebenciuc, care a acuzat cele două servicii că fac poliţie politică, urmărind lideri social-democraţi la comanda lui Traian Băsescu.

"Am constatat că pe parcursul activităţii din această vară că cel puţin cei din cadrul SPP, condus direct de dl. Băsescu, fac poliţie politică. S-a constituit la nivelul dlui general Burian (Alexandru Burian, adjunctul şefului SPP) o secţiune care se ocupă de acest lucru care nu face decât să urmărească membrii PSD în teritoriu şi mai ales preşedintele şi vicepreşedinţii PSD", a declarat liderul deputaţilor PSD. 

Hrebenciuc a arătat că marţi aceste proiecte legislative vor fi date publicităţii, iar principala prevedere se referă la numirea şefilor celor două servicii de către Parlament, la propunerea preşedintelui.

Întrebat dacă are dovezi pentru aceste acuzaţii, Hrebenciuc a răspuns: "Bineînţeles că avem şi date concrete şi dovezi în acest sens".

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat recent că înregistrarea ilegală a unor membri ai comisiei Udrea a fost făcută de SPP.

Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) a precizat luni că nu este implicat în cazul interceptărilor unor discuţii purtate în cadrul comisiei Udrea şi susţine că nu are specialişti, tehnica necesară şi nici competenţe legale pentru interceptarea convorbirilor telefonice ambientale.

Mai multe articole despre:
parlament PSD legi SPP lideri STS Viorel Hrebenciuc