MENIU

Viitorul preşedinte ar trebui să fie \"om simplu care gândeşte totul înainte şi nu se exprimă până nu găseşte soluţia corectă\"

Elevi

Trebuie să impresioneze prin atitudine şi să aibă un trecut curat. Trebuie să vorbească doar atunci când are soluţia corectă. Asta crede despre preşedinte un licean din Bârlad. Este doar unul dintre cei aproape două milioane de tineri din România care la aceste alegeri votează pentru prima oară în viaţă.

Vlad Mărgărint este elev la Colegiul Naţional \"Roşca Codreanu\" din Bârlad şi este în lotul olimpic la astrofizică. Anul acesta a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională din Iran. Crede despre România că nu şi-a găsit echilibrul, încă mai caută soluţii. Dar a găsit modelul perfect de politician, într-un fizician.

\"Isaak Newton doar gândea în sine şi nu spunea nimic în afară, modelul meu ca şi politician, dacă ar fi să extrapolez, ar fi un om simplu care gândeşte totul înainte şi nu se exprimă până nu găseşte soluţia corectă\", a afirmat Vlad Mărgărint.

Ziua alegerilor îi aduce mari emoţii şi este convins că votul lui contează, alături de votul celorlalţi.

\"Nu vreau să îi las pe ceilalţi să decidă în locul meu, atâta timp cât sunt om dacă mă îndoiesc, era un citat, mă îndoiesc, deci exist, dacă mă îndoiesc de ceva, trebuie să arăt lumii că exist, vreau să mă duc acolo şi să pun ştampila unde trebuie, nu trebuie neaparat să iasă el, nu toţi gândesc ca mine\", a adăugat elevul.

Vlad a conturat deja profilul preşedintelui.

\"Un preşedinte, ar trebui să vadă situaţia ţării în context internaţional şi apoi în interior. E ca şi cum aş avea un pahar el are un anumit lichid în interior şi mai sunt alte pahare în exterior, ce relaţie are acest pahar cu celelate pahare adică, dacă culoarea lichidului din paharul meu este aceeaşi cu culoarea lichidului din celelalte pahare înseamnă că sunt în consonanţă, înseamnă că ar trebui să ne înţelegem. Asta era un fel de joc mintal\", a descris Vlad portretul preşedintelui.