MENIU

Viitorul Oasis este incert, alţi trei membri ai trupei vor să plece

Foto: www.rtvchannel.tv

Viitorul trupei Oasis este incert deoarece, în ciuda intenţiei lui Liam Gallagher de a continua activitatea după plecarea fratelui său, restul membrilor îşi caută deja alte formaţii în care să cânte, susţin surse apropiate acestora.

"Se ştia că Noel Gallagher (fratele lui Liam - n.r.) va renunţa, iar ceilalţi membri ai trupei au anticipat asta cu mult înainte ca el să plece. Unii au deja început să-şi caute ceva nou, deoarece nu au idee cum va arăta noul format al Oasis. Fără Noel, nimeni nu ştie cum să facă faţă toaneor lui Liam. Au văzut cum Liam l-a tratat pe Noel şi nu ştiu ce se va întâmpla, dacă va face acelaşi lucru şi cu ei. Au îndoieli că pot supravieţui în Oasis fără Noel", au declarat sursele, pentru Daily Mirror.

Noel Gallagher părăsit trupa pe 28 august, în urma unei altercaţii cu fratele său Liam, care a avut loc cu puţin timp înainte de ora concertului programat la festivalul Rock en Seine din Paris. Liam i-a strigat lui Noel că nu mai este fratele lui, iar plecarea acestuia din urmă a dus la anularea concertului de la Paris şi a tuturor show-urilor din turneu.

În seara altercaţiei, Noel Gallagher a declarat, pe site-ul oficial al trupei, că nu mai poate continua să lucreze cu Liam. O zi mai târziu, chitaristul şi "creierul" Oasis a revenit cu un mesaj mai detaliat, postat tot pe site-ul formaţiei, în care îşi explica plecarea invocând "intimidarea verbală violentă" îndreptată contra lui şi a apropiaţilor săi, care atinsese un nivel intolerabil. În acelaşi mesaj, Noel Gallagher spunea că plecarea din Oasis a fost singura opţiune în condiţiile în care nu se bucura de sprijin şi înţelegere din partea managementului formaţiei şi a colegilor.

În ciuda conflictului, mama celor doi Gallagher speră că aceştia se vor reuni. "Liam îl adoră pe Noel. Se iubesc, dar au fost întotdeauna foarte diferiţi, Sper că acesta nu este sfârşitul trupei Oasis. Sunt doar obosiţi la sfârşitul turneului. S-au mai certat înainte şi au mers mai departe", a declarat Peggy Gallagher.

Fraţii Gallagher, care formează baza grupului Oasis, sunt celebri pentru disputele lor frecvente şi adesea violente încă de la fondarea grupului, în 1991. Însă cei doi fraţi, originari din Manchester, reuşiseră întotdeauna până acum să se împace.

Turneul lor mondial început în urmă cu 13 luni, după apariţia ultimului lor album, "Dig out your soul" (2008), se desfăşura într-o atmosferă tensionată, cei doi fraţi recunoscând că îşi vorbeau rar. De mai multe luni aveau obiceiul de a se certa prin Twitter.

Săptămâna trecută grupul a fost nevoit să dezmintă pe site-ul său internet zvonurile care vorbeau de o separare, după ce şi-a anulat participarea la un festival englez, oficial din cauza unei laringite de care suferea Liam, solistul grupului.

Veritabilă instituţie în Marea Britanie, Oasis este, alături de Blur, unul dintre grupurile majore rezultate în urma valului de "britpop" din anii '90. Grupul are la activ şapte albume, între care "Definitely Maybe`" şi "(What's the story) Morning Glory?" sunt considerate printre cele mai bune. Potrivit The Belfast Telegraph, până în iunie 2009 Oasis vânduse 50 de milioane de albume în întreaga lume.

Unele dintre melodiile lor, cum ar fi "Wonderwall", "Live forever" sau "Don't look back in anger" au devenit adevărate imnuri cântate în cor de miile lor de fani în timpul concertelor pe care le-au susţinut în lumea întreagă.
Mai multe articole despre:
Oasis Noel Gallagher trupa destrămare