MENIU

VIDEO / Jermain Defoe a marcat cinci goluri în Tottenham-Wigan 9-1!

<descriere>

Atacantul englez a reuşit duminică o performanţă rară în prima ligă din Anglia. Defoe a înscris cinci goluri în partida pe care echipa sa de club a disputat-o pe teren propriu cu Wigan, scor final 9-1! În istoria recentă a Premier League, doar Alan Shearer şi Andy Cole au mai reuşit să înscrie cinci goluri într-un singur meci.

Tottenham a spulberat-o pe Wigan, 9-1, într-un meci din etapa a 13-a din Premier League, iar Jermain Defoe a înscris cinci goluri!

Cu reuşitele din partida de duminică, atacantul lui Spurs a urcat pe prima poziţie a clasamentului golgeterilor din Anglia, cu 11 goluri, cu unul mai mult decât spaniolul Fernando Torres, de la Liverpool.

Vezi aici rezumatul partidei Tottenham-Wigan, 9-1
Performanţa lui Defoe este una rarissimă în istoria recentă a fotbalulului englez, şi nu numai.  Alan Shearer, pentru Newcastle, şi Andy Cole, pentru Manchester United, sunt singurii fotbalişti din Premier League care au mai marcat 5 goluri, în partidele cu Sheffield Wednesday (8-0), în septembrie 1999, respectiv Ipswich (9-0), în 1995.

De asemenea, cele 9 goluri marcate de Tottenham au egalat recordul de reuşite dintr-o partidă din istoria modernă a fotbalului englez. Ultima echipă care reuşise această performanţă a fost Manchester United, acum 14 ani, în acel 9-0 cu Ipswich menţionat mai sus.

Partida cu Wigan va reprezenta şi un sprijin important pentru Defoe, în tentativa acestuia de a prinde un loc pentru C.M. din 2010. După show-ul de duminică, e greu de crezut că Fabio Capello îl va uita pe atacantul englez în afara lotului pentru Africa de Sud.

 

Mai multe articole despre:
Tottenham Wigan Jermain Defoe