MENIU

Ți se întoarce stomacul pe dos! Pericolul teribil din alimentele pe care le mănânci zilnic

Te-ai întrebat vreodată ce se află în alimentele pe care le mănânci? Un material video făcut de un student la Medicină a scos la iveală faptul că în legumele proaspete se găsesc zeci de acarieni, viermi, musculițe și alte târâtoare înfiorătoare. Toate acestea sunt acolo, chiar dacă nu le vezi zi de zi. Dar odată ce le vezi nu mai poți să uiți de ele. Privește cu grijă. 

Martin Kaae Kristiansen, student la Universitatea din Aalborg, Danemarca, a folosit un microscop pentru a filma creaturile minuscule și a descoperit o sumedenie de organisme, multe dintre ele moarte. Majoritatea sunt inofensive, însă unele dintre ele pot cauza infecții, susține studentul curios.

El a examinat doar câteva tipuri de legume, dar ce a descoperit l-a șocat și l-a făcut să tragă o concluzie: alimentele proaspete trebuie spălate cu mare atenție înainte de a fi consumate. "Majoritatea acestor organisme nu fac rău oamenilor, dar nu toate. Am găsit cel puțin două dăunătoare în fiecare probă prelevată din câteva legume", a declarat Martin Kaae Kristiansen.

Morcovi, cartofi, țelină și praz se numără printre legumele studiate. Ceea ce pare a fi pământ la o examinare cu ochiul liber este, de fapt, un "cimitir de insecte" atunci când este analizat la microscop. Majoritatea sunt acoperite de mucegai, probabil pentru că au murit și zac acolo de mai mult timp.

Ce tipuri de organisme trăiesc pe alimentele noastre?

Majoritatea organismelor descoperite sunt acarieni și paraziți care se dezvoltă în limbrici în intestin dacă o personă consumă legume fără să le spele. Studentul a mai precizat că dacă un individ înghite larvele de acarieni, se poate alege cu dureri de stomac, greață și diaree.

O altă formă de viață descoperită în vegetale sunt tardigradele, care trăiesc în apă și mai sunt numite urși de apă. Sunt cunoscute ca fiind foarte rezistente la presiune, radiații și temperaturi de la 0 la 100 de grade Celsius (adică rezistă la îngheț și la fierbere). Deși această vietate este descrisă adesea ca fiind una dintre cele mai indestructibile din lume, se pare că nu reprezintă o amenințare pentru om.

Martin Kaae Kristiansen a mai găsit și musculițe, care pot mușca oamenii și împrăștie tot felul de boli în multe părți ale lumii, inclusiv febră și malarie. Una dintre cele mai uluitoare descoperiri este prezentată la finalul materialului video. Este vorba despre un vierme ca o larvă, care nu a putut fi identificat. Alte organisme unicelulare au mai fost descoperite în număr mare, la care se adaugă numărul și mai mare de bacterii.

Mai multe articole despre:
mâncare internet YouTube viral