MENIU

VIDEO / Irakul a zdrobit Palestina, în primul meci jucat în Bagdad după 2003

Foto: http://www.abc.net.au
Rezumatul meciului

Naţionala de fotbal a Irakului a învins clar, scor 4-0, reprezentativa similară a Palestinei, în primul meci internaţional care s-a disputat la Bagdad după invazia armată a SUA din 2003. Partida istorică s-a disputat pe stadionul "Shaab" din Bagdad, în faţa unei arene pline.

H.M. Tahir, K. Jassim, A.A. Zahra şi E.M. Rindha (din penalty), au fost eroii irakienilor, care au umplut la refuza arena cu 45.000 de locuri a stadionului "Shaab".

Irakul a găzduit vineri primul meci internaţional de la începutul războiului, în oraşul kurd Arbil, din nordul ţării. Adversarul a fost tot Palestina, surclasată şi atunci, dar cu 3-0. FIFA, forul mondial care guvernează fotbalul, şi-a dat acordul pentru ambele partide, însă nu şi-a exprimat încă o poziţie oficială în legătură cu ridicarea embargoului legat de organizarea meciurilor internaţionale pe teritoriul irakian.

În ciuda faptului că s-a dorit un mesaj din partea autorităţilor irakiene în legătură cu securitatea pe care o pot asigura la meciurile internaţionale, realitatea de pe teren a fost alta. În afara suporterilor care au luat loc în tribune, pe parcursul meciului câteva sute de fani au ajuns chiar lângă arena de joc, de unde şi-au încurajat favoriţii, iar unii dintre ei chiar au pătruns pe gazon pentru a-i felicita la goluri!

Fotbalul este un sport extrem de iubit în Irak, iar naţionala acestuia stat a reuşit o surpriză mare în 2007, când a cucerit Cupa Asiei. Victoria a produs o stare de emulaţie deosebită în rândul populaţiei (divizată altfel de un război sectant între şiiţi, suniţi şi kurzi) care a ieşit pe străzi şi a sărbătorit cu focuri de armă victoria din finala cu Arabia Saudită, scor 1-0.

Mai multe articole despre:
Irak Palestina amical internaţional