MENIU

Videanu: O rată a şomajului de 8% la sfârşitul anului nu poate fi considerată îngrijorătoare

Foto: wayne.edu

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a afirmat, duminică, la Piteşti, că o rată a şomajului de 8%, atât cât se prevede că va fi la sfârşitul acestui an, nu poate fi considerată îngrijorătoare în condiţiile actualei crize financiare, informează corespondentul NewsIn.

"Există o previziune de aproape 8% rată a şomajului. Din punctul meu de vedere, într-o situaţie de criză, un procentaj de 8% nu este mare, îngrijorător. În schimb, statul va trebui să vină cu acele măsuri de a asigura reintegrarea lor profesională, iar, odată cu reluarea creşterii economice, România are capacitatea să absoarbă acest excedent de forţă de muncă temporar. Este o situaţia tranzitorie, fără să îngrijoreze populaţia", a susţinut Videanu.

Ministrul Economiei a subliniat că este foarte importantă eficienţa la locul de muncă. "Existenţa unui şomaj în limite rezonabile poate să reprezinte o resursă importantă pentru ceea ce înseamnă eficienţa fiecăruia la locul de muncă. Trebuie să ajungem şi noi la conştientizarea faptului că un loc de muncă nu este un loc de luat salariul, un loc de muncă este un loc de muncă, în care trebuie să produci valoare. Va trebui să ne adaptăm cu toţii la această situaţie, iar această perioadă conjuncturală de creştere a şomajului cred că va crea premisele să gândim şi altfel", a mai afirmat Videanu.
Mai multe articole despre:
Videanu şomaj criză rată eficienţă