MENIU

Victorie fără glorie pentru Unirea Urziceni, la Piatra Neamţ

Antonio Semedo (Unirea Urziceni)

Unirea Urziceni a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 3-2, pe Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a 16-a a Ligii I. Deşi a întâlnit ultima clasată, Unirea Urziceni a avut viaţă grea la Piatra Neamţ, unde s-a impus după ce a fost condusă de două ori şi a primit un ajutor nesperat primit pe final din partea arbitrului grec Kakos.

Probabil mai mult cu gândul la şansa imensă pe care o au de a fi prima echipă din România care ajunge în optimile Ligii Campionilor în cei 18 ani de când competiţia are un format cu grupe, Unirea Urziceni a început dezamăgitor partida cu Ceahlăul. După ce nu a reuşit să creeze nicio fază periculoasă la poarta lui Lipitor, Unirea s-a văzut condusă cu 1-0 în minutul 29, când Ibrahim a marcat cu capul, după o lovitură de colţ executată de Bădescu.

Golul a fost ca o găleată cu apă rece aruncată pe faţa jucătorilor de la Unirea, iar imediat după reluarea jocului Semedo a egalat, înscriind un gol fabulos, de la 22 de metri, în vinclu. Deşi părea că s-a trezit din letargie, Unirea a mai primit o lovitură, Fabron înscriind în minutul 36 pentru 2-1, care a fost şi scorul pauzei.

La scurt timp după reluarea jocului, Unirea a revenit din nou, graţie unui gol înscris de Marius Onofraş (54), dar apoi nu a arătat o faţă demnă de o echipă campioană şi care, mai mult, a reuşit în acest sezon să sperie Europa.

Doar în ultimele 10 minute ialomiţenii au reuşit să pună presiune la poarta apărată de Lipitor, iar în minutul 84 au primit uşor un penalty, la o cădere în careu a lui Onofraş în duel cu Dikaba, care a fost şi eliminat pentru că a primit al doilea galben. Brandan a transformat lovitura de la 11 metri (85) şi a adus Unirii trei puncte într-un meci în care a fost ajutată nu numai de arbitru, ci şi de şansă, Ceahlăul trimiţând de două ori mingea în bară, prin Barna (74) şi Forminte (90).

CASETA TEHNICĂ:

CEAHLĂUL - UNIREA URZICENI 2-2 (Semedo 30, Onofraş 54, Brandan 85 - penalty / Ibrahim 29, Fabron 36)

Ceahlăul: Lipitor - Dikaba, Forminte, Ersin Veli, Barna - Bădescu, Achim, Ferariu, Cebotaru - Rudison (Fabron 28), Ibrahim. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Unirea: Arlauskis - Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Brandan - Semedo, Ricardo, Pădureţu, Varga (S. Frunză 46) - Onofraş, Bilaşco (Rusescu 72). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Bădescu 19, Dikaba 43, 84, Ferariu 76

Cartonaş roşu: Dikaba 84

Arbitri: Anastasios Kakos - Christos Akivos, Grigoris Panou.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Ceahlăul - Unirea Urziceni, scor 2-3.