MENIU

Vernisajul expoziţiei ''Cuba continuă'', semnată de Cosmin Bumbuţ, va avea loc pe 14 mai

Foto: www.bumbutz.ro

Vernisajul expoziţiei "Cuba continuă", a unuia dintre cei mai apreciaţi fotografi români contemporani, Cosmin Bumbuţ, va avea loc pe 14 mai, de la ora 19,00, la sediul Galeriei Karousel.

"Cuba continuă" este prima expoziţie de autor organizată la Galeria Karousel şi reprezintă un demers artistic asumat al artistului, în care publicul poate admira poze cu oameni speciali, care ştiu să se bucure de viaţa de zi cu zi.  "Cuba continuă" este adresată celor care sunt de părere că nu senzaţionalul lipseşte din viaţa noastră, ci emoţia şi lucrurile fireşti.

Expoziţia poate fi vizitată între 14 şi 28 mai, după care se mută la Muzeul Naţional de Artă din Cluj Napoca, fiind prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Film TIFF, între 29 mai şi 7 iunie. Va reveni în Bucureşti, la galeria Karousel, unde se mai poate vizita până la finalul lunii iunie.

Cosmin Bumbuţ este deţinător al celui mai important premiu de fotografie: International Photography Award (IPA), decernat în 2006. Bumbuţ a câştigat în cadrul celei de-a patra ediţii premiul întâi în secţiunea Editorial, categoria "Other" (Altele) şi premiul al treilea în secţiunea Special, categoria "Tourism". Fotografiile premiate în secţiunea Editorial au fost realizate în închisoarea Aiud, iar cele din secţiunea a doua sunt piese din colecţia Transit, realizată în 1996 şi publicată de editura Humanitas, în 2002, cu texte semnate de Gabriel Liiceanu.

Absolvent al Facultăţii de Teatru şi Film, secţia imagine, în 1997, Cosmin Bumbuţ a colaborat cu numeroase agenţii de publicitate şi reviste. Şi-a expus fotografiile în galerii din New York, Amsterdam, Napoli.
Mai multe articole despre:
fotograf fotografie tiff vernisaj