MENIU

Vera Lynn, care a alinat soldaţii în vremea războiului, l-a devansat pe Eminem în topul vânzărilor

Foto: history.sandiego.edu

Cântăreaţa britanică Vera Lynn are acum 92 de ani. În timpul războiului, ea a parcurs mii de kilometri, de multe ori punându-şi viaţa în pericol, pentru a ridica moralul trupelor britanice.

Cântăreaţa britanică Vera Lynn, celebră în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale, a devenit, duminică, cea mai vârstnică artistă care figurează pe lista celor 20 de albume cel mai bine vândute în Marea Britanie, depăşindu-l pe Eminem, a anunţat compania de discuri.

Vera Lynn, una dintre vocile care au menţinut moralul soldaţilor britanici în cel de-al doilea război mondial, graţie melodiilor şi personalităţii sale, are acum 92 de ani. Compilaţia "We'll Meet Again- The Very Best of Vera Lynn" a înscris-o în topul celor mai bune vânzări, după ce a condus topul, în 1950.

"Sunt foarte încântată să fiu iarăşi clasată în parada hit-urilor, după atâţia ani", a declarat Lynn. Albumul acesteia este poziţionat înainte celor ale trupei U2, Green Day sau Eminem şi a fost pus în vânzare pentru a marca cei 70 de ani trecuţi de la declararea războiului.

Albumul Verei Lynn conţine 24 de piese din vremea sa de aur, cum ar fi "Auf Wiederseh'n Sweetheart", care a fost numărul unu la o paradă a hit-urilor din America, în 1952.

Vera Lynn s-a născut pe 20 martie 1917, la Londra. În timpul războiului, a parcurs mii de kilometri, de multe ori punându-şi viaţa în pericol, pentru a ridica moralul trupelor britanice.
Mai multe articole despre:
război muzică U2 album Green Day