MENIU

Veniturile generalilor şi chestorilor generali de Poliţie cresc prin amendamentele la Legea unică

Foto: cariereonline.ro

Salariile generalilor şi amiralilor din Armată, dar şi ale chestorilor generali de Poliţie şi directorilor generali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor fi puţin mai mari, în urma creşterii coeficienţilor de ierarhizare prin amendamentele acceptate la Legea unică.

Astfel, potrivit amendamentului formulat de deputatul PSD Eugen Bejinariu, coeficienţii minimi aferenţi generalilor, amiralilor sau chestorilor generali de Poliţie vor creşte de la 8,9 la 8,95, în timp ce coeficienţii maximi vor fi mai mari cu 0,15 puncte, respectiv de la 9 la 9,15.

De asemenea, coeficienţii funcţiilor corespunzătoare gradelor de agent şef principal de poliţie sau de penitenciar şi care sunt şefi de formaţiuni vor fi majorate cu 0,05 puncte, de la 2,35 coeficientul minim la 2,4 şi de la 2,45 cel maxim la 2,5.

Totodată, pentru agenţii şefi principali de poliţie sau de penitenciar care nu au şi funcţie de şef de formaţiune valoarea coeficientului de ierarhizare maxim va creşte cu 0,25 de puncte, până la 2,35, în timp ce coeficientul minim de 1,75 rămâne nemodificat.
Salariile se vor calcula prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare specificaţi pentru fiecare funcţie în parte şi salariul minim brut în sistemul bugetar.

Mai multe articole despre:
poliţie salarii amendament mărire chestor legea unică