MENIU

Venezuela: Meciurile din campionat nu se vor mai juca în noctură pentru a se economisi energia

Foto: virtual.net

Ministerul Sportului din Venezuela a anunţat că partidele de fotbal trebuie să se dispute ziua, pentru ca echipele să nu mai consume electricitate prin aprinderea nocturnelor stadioanelor, informează ediţia online a Marca.

Autorităţile au cerut populaţiei să reducă foarte mult consumul de electricitate şi apă, iar cluburile de fotbal trebuie să-şi programeze meciurile ziua. "Am fost instruiţi ca partidele să nu se mai dispute în noctură şi echipele să nu mai risipească apa", a spus ministrul sportului, Victoria Mata.

Federaţia Venezueleană de Fotbal (FVF) a primit un comunicat prin care i se cere să modifice programul mai multor meciuri. "Ideea este să programăm întâlnirile la ora 15:00, pentru a minimiza consumul de energie electrică. Ne-a fost sugerat şi să mutăm de dimineaţă meciurile din ligile inferioare. Numai în cazul în care nu se va putea se vor juca meciurile din prima ligă în noctură", a precizat unul dintre oficiali.

Venezuela s-a confruntat în ultimul an şi jumătate cu şase mari pene de curent, ultima în luna septembrie, din cauza supraîncărcării sistemului.
Mai multe articole despre:
fotbal energie nocturnă Venezuela