MENIU

Varujan Pambuccian: Vom afla numele noului premier în această seară sau mâine dimineaţă

Întrebat ce părere are despre o colaborare cu PSD, Pambuccian a spus că nu exclude nicio colaborare
Declaraţie Varujan Pambuccian

Varujan Pambuccian , liderul grupului minorităţii naţionale, a declarat că noua formulă guvernamentală se va coagula în jurul PD-L.

\"Este limpede că odată ce alegerile au fost câştigate de Traian Băsescu, formula se va coagula în jurul PD-L. Este bine ca această formulă să fie decupată repede pentru că acum lucrurile se limpezesc\", a spus Pambuccian, înainte de începerea consultărilor de la Cotroceni.

Întrebat ce părere are despre o colaborare cu PSD, Pambuccian a spus că nu exclude nicio colaborare cu niciun partid politic.

\"Datorită dimensiunii lui, grupul nostru este sortit unei colaborări continue cu toate forţele politice, colaborarea arată evident diferit de la un partid la altul. Cred că în general nu trebuie excluse formulele de colaborare nici între partidele mari, chiar dacă sunt la putere sau în opoziţie.  Sunt chestiuni fundamentale pe care se pot stabili acorduri\", a spus Pambuccian.

Varujan Pambuccian a spus că obiectivul principal este construcţia rapidă a unui guvern politic pe care grupul minorităţilor îl susţine. \"Probabil că în seara asta sau mâine dimineaţă vom afla cam cum se conturează această formulă şi în jurul cărei persoane ca premier\", a spus Pambuccian.

Liderul grupului minorităţilor a mai spus că a discutat cu preşedintele despre problemele generale ale minorităţilor: \"Am primit asigurare că reprezentarea noastră în formula de parlament redus va fi menţinută\".