MENIU

Vânzările de miere au scăzut cu până la 25%, de la începutul anului

foto: guidaconsumatore.com

Vânzările marilor producători de miere au scăzut de la începutul anului cu până la 25% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, în contextul economic actual, a declarat directorul Apidava, Victor Mateş.

"În condiţii de criză şi de devalorizare a monedei naţionale, vânzările pe din piaţa mierii au scăzut cu până la 25% în lunile ianuarie şi februarie 2009, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut", a spus Victor Mateş.

Potrivit acestuia, Apidava a vândut, cumulat, în lunile ianuarie şi februarie, circa 100 de tone de miere, faţă de 130 de tone în aceeaşi perioadă din 2008.

"În ianuarie şi februarie 2008 am vândut între 125-130 de tone, iar acum vânzările sunt la 75% din aceste valori, circa 100 tone", a mai spus directorul Apidava.

De asemenea, directorul de vânzări al Apicola a declarat că vânzările companiei au scăzut cu circa 20%, de la începutul anului.

"Apicola înregistrează scăderi ale vânzărilor cu până la 20% de la începutul anului, comparativ cu 2008", a declarat directorul de vânzări al Apicola, Raluca Georgescu.

Totodată, reprezentaţii producătorului de miere, Apimond S.A. au declarat că înregistrează scăderi al vânzărilor de până la 10% în lunile ianurie şi februarie 2009, datorate crizei economice.

Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, declara recent pentru NewsIn că piaţă produselor alimentare din România înregistrează scăderi importante de la începutul anului, estimând un procent de reducere de până la 25% pentru majoritatea sectoarelor alimentare.

Mai multe articole despre:
miere scădere vânzări producători