MENIU

Vanghelie: Domnul Băsescu mânâncă multă păpădie şi salată

Foto: NewsIn
Vanghelie: Cu păpădia... Mai mult domnul Băsescu

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că preşedintele Băsescu a fost la Guvern ca să afle ce a făcut "domnul Herodot" şi că preocuparea sa faţă de includerea sau nu în programă a studiului păpădiei şi salatei este pentru că şeful statului mănâncă mult din aceste legume.

Întrebat de ziarişti cum au justificat cei de la PD-L, în cadrul şedinţei coaliţiei, prezenţa preşedintelui la Guvern duminică, Vanghelie a răspuns: "A vrut să ştie într-adevăr ce a făcut Herodot, (miniştrii, n.r.) au avut o explicaţie foarte clară, erau pregătiţi pe problema cu Herodot, i-au spus între ce ani a fost domnul Herodot şi s-a clarificat problema".

Într-un ton ironic, Vanghelie a spus că Băsescu a adus în discuţie prezenţa în cadrul programei şcolare a studiului păpădiei şi salatei pentru că "lui îi plac foarte mult legumele". "Cu păpădia...Mai mult domnul Băsescu cu păpădia şi cu salata pentru că dânsul....îi plac foarte mult legumele şi am înţeles că mănâncă păpădie şi salată", a spus primarul Sectorului 5.

Pus să comenteze declaraţia Elenei Udrea că PSD ar plănui să iasă de la guvernare, Vanghelie a spus că acest lucru are drept cauză consumul de salată şi păpădie. "Doamna Udrea s-ar putea să ia masa cu domnul preşedinte, să mănânce păpădie multă şi atunci dânsa  fiind mai anemică de la foarte multă păpădie şi salată să nu-şi fi dat seama ce a declarat", a adăugat el.

Traian Băsescu, prezent duminică la şedinţa Executivului, a atras atenţia ministrului Educaţiei asupra situaţiei dezastruoase a învăţământului şi a cerut adaptarea programei şcolare la realităţile economice.

Spunând că "despre păpădie şi salată copii pot citi şi pe Google", şeful statului s-a arătat îngrijorat că nu mai există şcoli care să pregătească mecanici şi tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forţă de muncă în România. "Să facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus şeful statului.

Băsescu a sfătuit ministerul să ţină cont de sugestiile Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ în elaborarea unor noi legi privind învăţămîntul şi a atras atenţia că trebuie făcută reformă cât mai repede în acest domeniu.
De asemenea, el a cerut Ecaterinei Andronescu să nu scoată educaţia fizică din şcoli.