MENIU

Vanghelie a cerut dezbatere pe legile educaţiei, Videanu spune că au tot fost discuţii

foto: NewsIN

Preşedintele PSD Bucureşti Marian Vanghelie a declarat luni, înainte de şedinţa coaliţiei, că Traian Băsescu îl împinge, din orgoliu, pe premierul Boc să angajeze răspunderea Guvernului pe legile educaţiei, în timp ce democrat-liberalii spun că s-au tot făcut dezbateri pe educaţie în ultimii ani.

Întrebat despre Legile educaţiei, Vanghelie a răspuns că PSD doreşte ca societatea să aibă un cuvânt de spus. "Dacă dvs sunteţi de acord ca Traian Băsescu să le valideze singur că e cel mai bun în educaţie, le validăm... Dar eu cred că trebuie dezbatere publică, să ştim şi noi ce se întâmplă cu copiii noştri", a comentat el.

Potrivit liderului PSD Bucureşti, nu ar trebui ca legile pe educaţie să intre într-o "bătălie politică". "Asta e o ambiţie, cum s-a discutat şi de Coduri. Aţi văzut că până la urmă au intrat în dezbatere publică, s-au validat în Parlament... Eu cred că au ambiţie, pentru că ştiu că Traian Băsescu a discutat cu doamna Elena Udrea şi au stabilit împreună că e mai bine să nu facem dezbatere publică", a comentat Vanghelie.

Cât priveşte capacitatea premierului Emil Boc de a a-şi angaja răspunderea, în numele Guvernului, pe legile educaţiei, Vanghelie a considerat că prim-ministrul poate să o facă numai "împins de la spate de Traian Băsescu şi în faţă de Elena Udrea, (aşa -n.r.) ar putea să aibă putere împreună să reuşească".

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a afirmat că "de vreo trei ani tot facem dezbateri pe legile educaţiei".

"Şi PSD trebuie să se gândească mai bine pentru că avem un parteneriat, trebuie să respectăm un calendar accelerat în ce priveşte reformele de bază, una este învăţământul. A fost timp suficient pentru dezbatere în această ţară pentru principalele capitole. Nu cred că dorim să mai avem incidente cum a fost la unele universităţi în această vară", a declarat şi liderul PDL Gheorghe Flutur. În opinia acestuia, pachetul Miclea este asumat şi de PSD, din momentul în care au semnat pactul pentru învăţământ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat vineri, pentru NewsIn, că, în cursul săptămânii viitoare vor fi dezbătute public toate proiectele de lege din domeniul educaţiei: ale fostului ministru Adomniţei, ale Comisiei Miclea şi ale ministrului Andronescu.