MENIU

Valery Giscard d'Estaing recunoaşte că relaţia amoroasă cu Lady Diana a fost doar o ficţiune

Foto: vipchain.com

Descriind idila dintre un preşedinte francez şi o frumoasă, dar nefericită prinţesă britanică amintind teribil de Lady Diana, Valéry Giscard d'Estaing "îşi transformă dorinţele în realitate", tranşează presa britanică, iar d'Estaing admite, într-un interviu, că a inventat faptele, nu şi decorul.

Într-o declaraţie dată cotidianului Le Point, fostul şef al Republicii spune, cu francheţe, că a inventat idila cu Lady Di, punctând însă că există şi ceva real în romanul lui de dragoste, "La princesse et le président", şi anume locurile şi decorul.

În paginile scrise liric, Valéry Giscard d'Estaing aduce în scenă relaţia amoroasă dintre "preşedintele" Jacques-Henri de Lambertye şi o prinţesă britanică, înşelată de soţ. "Este un roman în care prinţesa Diana este personajul principal. "Am încercat să o redau aşa cum era când am cunoscut-o", spune fostul preşedinte.

Întrebat despre relaţiile personale cu Diana, el admite, simplu, că "a cunoscut-o puţin" dar totuşi "într-un climat bazat pe încredere". Ideea romanului însă, îi revine chiar prinţesei, care în 1994, îi povestea despre istoriile de amor dintre conducătorii de state, impulsionându-l să scrie despre asta. "De ce nu scrieţi o carte despre acest subiect?", l-ar fin întrebat Lady Diana pe preşedintele de atunci al Franţei. Mai mult, în vara lui 1997, povesteşte Giscard d'Estaing , prinţesa i-ar fi cerut veşti despre carte. "Şase săptămâni mai târziu, a murit în condiţii tragice. AM considerat că i-am făcut o promisiune d ecare trebuie să mă achit", povesteşte acum fostul preşedinte.

Conform revistei britanice Good Housekeeping, primul buchet de flori care a ajuns la spitalul parizian unde fusese adusă lady Di după accident a fost trimis de Valéry Giscard d'Estaing şi soţia lui, Anne-Aymone.

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d'Estaing îşi povesteşte istoria de iubire, într-un volum prevăzut să apară în această toamnă, care pune în scenă legătura amoroasă dintre un preşedinte al Republicii de la mijlocul anilor 80 şi o prinţesă britanică frumoasă, celebră şi nefericită în mariaj. În romanul lui Giscard, intitulat simplu "Prinţesa şi Preşedintele", şeful de stat poartă numele Jacques-Henri Lambertye, iar femeia gândurilor sale se numeşte Patricia, prinţesă de Cardiff, "oraş situat în ţara Galilor", se descrie în romanul din care Le Figaro a publicat câteva extrase.

Cartea se deschide cu un epigraf intrigant: "Promisiune ţinută", care ne duce cu gândul la ideea că Valéry Giscard d'Estaing se achită de o datorie, dincolo de timp. Romanul se încheie cu o frază la fel de misterioasă: "
Mai multe articole despre:
carte relaţie lady Diana ficţiune