MENIU

Univesitatea Babeş-Bolyai vrea să atragă 1.500 de studenţi străini în anul universitar viitor

Foto: upload.wikimedia.org

Univesitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca îşi propune să atragă, pentru anul universitar 2009-2009, 1.500 de studenţi străini.

Rectorul UBB, Andrei Marga, a declarat miercuri, că anul trecut universitatea a şcolarizat 600 de studenţi, iar cifra de 1.500 poate fi atinsă mai uşor dacă va exista o colaborare cu SUA.

"Dacă noi exploatăm oportunitatea oferită de America la această oră, ţinta noastră se poate rezolva fără nicio problemă. În politica nouă a Americii internaţionalizarea este o axiomă şi asta înseamnă împingerea pe scară mare a studenţilor din America să vină pe alte continente, inclusiv Europa", a afirmat rectorul UBB.

Universitatea are, în acest moment, 600 de studenţi străini, 180 de studenţi străini cu burse Erasmus. La UBB studiază şase americani la nivel licenţă, trei la nivel doctorat şi unul la nivel de master.

Marga a afirmat că universitatea are încheiate parteneriate cu universităţi din Iaşi, Bucureşti şi Timişoara pentru a facilita şcolarizarea propriilor stundeţi în aceste instituţii de învăţământ superior. "Noi încheiem contracte cu studenţii şi îi încurajăm să meargă la studii, pentru un semestru, şi la alte universităţi", a spus rectorul Marga.

UBB are circa aproape 50.000 de studenţi, iar bugetul pe anul 2009, fără a include investiţiile, trebuie să atingă 400 de milioane de lei, a mai spus Andrei Marga. "Bugetul nostru pe 2009, cu tot cu investiţii, ar trebui să ajungă la 450 de milioane", a afirmat Marga.