MENIU

Universităţile ''Petre Andrei'' şi ''Apollonia'', din Iaşi, au fost introduse în lista instituţiilor acreditate

Foto: albumdefamilie.ro

Universităţile ''Petre Andrei'' şi ''Apollonia'', ambele din Iaşi, au revenit pe lista instituţiilor de învăţământ superior acreditate.

Guvernul a completat  structura instituţiilor de învăţământ superior şi a listei instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Pe lista aprobată iniţial au fost adăugate Universităţile Petre Andrei şi Apollonia, ambele din Iaşi.

"Ministerul Educaţiei a dispus un control la Universitatea Petre Andrei, în urma căruia a cerut instituţiei să opereze o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii. Măsurile cerute de Ministerul Educaţiei au fost puse în practică. Prin urmare, Guvernul este în măsură să introducă această universitate între instituţiile de învăţământ superior particular acreditate", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În luna iulie a acestui an, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a scos Universităţile ''Petre Andrei'' şi ''Apollonia'' de pe lista instituţiilor acreditate pentru nerespectarea mai multor prevederi legale privind fuziunea cu o alta instituţie şi existenţa a două rectorate şi două senate.