MENIU

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi îşi suspendă cursurile de teama gripei noi

Foto: wordpress.com

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi suspendă cursurile de la toate formele de învăţământ, timp de trei zile, pentru a preveni răspândirea virusului A H1N1.

"Conducerea Universităţii 'Dunărea de Jos' din Galaţi a hotărât, astăzi, 5 noiembrie 2009, suspendarea cursurilor de zi/ID/IFR în perioada 6 - 8.11.2009, pentru întărirea măsurilor de prevenţie a răspândirii gripei noi", a declarat purtătorul de cuvânt al universităţii gălăţene de stat, Luiza Şerbănescu.

Până acum, în judeţul Galaţi au fost confirmate nouă cazuri de îmbolnăvire cu virusul A H1N1. Ultimul, confirmat marţi, este cel al unui adolescent de 15 ani de la Liceul "Radu Negru" din Galaţi, care a contractat boala în timpul vizitelor la un spital din Bucureşti unde mama lui urmează un tratament cu interferon. Cazul a generat, în premieră în sudul Moldovei, măsuri sporite de securitate în şcoală. Sala în care elevul învaţă a fost dezinfectată, iar cei 26 de colegi de clasă au fost trimişi acasă pentru şapte zile acasă, starea lor de sănătate fiind monitorizată în permanenţă de medici pentru a se constata dacă prezintă simptomele îmbolnăvirii cu gripă nouă.

În paralel, instituţiile publice din Galaţi au început să cumpere măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante pentru funcţionarii care lucrează la ghişeele de relaţii cu publicul, la ordinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În şcoli s-a instituit triajul epidemiologic zilnic al elevilor şi studenţilor.

La frontiera cu Republica Moldova, pe lângă dotarea agenţilor cu măşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectant, sunt înfiinţate puncte de triaj medical. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică reia campania de informare a populaţiei cu privirea la riscurile şi profilaxia gripei noi. Autorităţile sanitare le recomandă cetăţenilor să evite marile aglomerări umane şi, dacă au simptomele gripei noi, să evite automedicaţia şi să se prezinte de urgenţă la medic.

Mai multe articole despre:
Galaţi virus cursuri gripă nouă A H1N1