MENIU

Uniunea Europeană a cerut Rusiei şi Ucrainei să pună capăt crizei gazului

Foto: Realitatea TV

Când Rusia şi Ucraina se bat, pierde Uniunea Europeană! Autorităţile de la Bruxelles îi strâng cu uşa pe ruşi şi ucraineni, ca să pună capăt războiului gazului. Surse de la Bruxelles au declarat pentru Realitatea TV că Rusia şi Ucraina ar putea încheia, până la sfârşitul acestei săptămâni, un armistiţiu de 10 zile. În acest timp, ar putea fi reluate livrările de gaz în parametrii normali, în paralel cu negocierile pentru o soluţie pe termen lung.

Ca să forţeze Rusia şi Ucraina să reia livrările de gaz, Uniunea Europeană a recurs la ameninţări voalate.  Oficialii de la Bruxelles au înăsprit tonul la adresa Rusiei.

Jacek Saryusz Wolski, preşedintele Comisiei de Externe din Parlamentul European a spus că şi Rusia depinde de Uniune: "Şi Rusia depinde de noi. Noi plătim, noi cumpărăm. Există instrumente de presiune. Mai întâi cuvintele, vorbele, diplomaţia, şi mai târziu, deşi sper că nu va fi cazul, şi alte măsuri."

Reprezentanţii Uniunii au dat un avertisment şi Ucrainei.  Uniunea Europeană nu-şi mai permite să nu se amestece în acest război al gazului, pentru că tot mai multe companii, şi aşa lovite de criza economică, înregistrează pierderi uriaşe. Ca să nu mai fie pusă într-o astfel de situaţie, Uniunea Europeană ar putea resuscita proiectul Nabucco.

Mai multe articole despre:
UE Rusia Ucraina gaz Nabucco