MENIU

Unirea Urziceni a învins cu emoţii Universitatea Craiova

Foto: NewsIn

Unirea Urziceni s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 3-2 în faţa Universităţii Craiova. Ialomiţenii s-au impus cu mari emoţii, cu un gol marcat în ultimul minut al unui meci cu o repriză secundă nebună. Unirea a urcat pe locul 3 în Liga I, iar Craiova rămâne pe 15.

Atât Unirea, cât şi Universitatea au sperat că meciul din etapa a 12-a va pune capăt unei serii mai nereuşite. Unirea nu mai câştigase în Liga I din 25 septembrie, iar Craiova a pierdut în ultimele două etape.

Totuşi, începutul de meci a fost unul destul de greoi, cu Unirea încercând să impună ritmul şi cu Universitatea Craiova în rolul echipei mai prudente. Ocaziile apărute nu au fost foarte mari, dar Unirea a deschis scorul prin Sorin Frunză (26), profitând de o eroare a lui Valentin Bădoi în faţa lui Varga.

După pauză, antrenorul Universităţii, Eugen Neagoe, a aruncat în teren doi fotbalişti cu profil ofensiv, Trică şi Wobay. Jocul oltenilor a căpătat claritate şi viteză, iar rezultatul s-a văzut în minutul 54, când Mihai Costea a egalat, după o pasă de toată frumuseţea, cu pieptul, a lui Trică.

Ocaziile au continuat să se succeadă la ambele porţi, iar Unirea a revenit în avantaj (60) datorită unei reuşite a aceluiaşi Frunză, cel mai bun om din echipa ialomiţeană în acest joc. Nici de această dată tabela nu a rămas prea mult timp nemişcată, Universitatea egalând din nou în minutul 69, de această dată prin Julius Wobay.

În repriza secundă Universitatea a fost echipa mai bună şi ar fi putut prelua conducerea în minutul 78, când Trică a trimis mingea în transversală.

Pe final, Unirea a continuat să alerge după victorie, în timp ce Universitatea a oprit motoarele. Bilaşco a trimis şi el mingea în bară (81), însă nu a mai ratat ţinta în ultimul minut al prelungirilor, când a trimis mingea cu capul chiar în vinclul porţii apărate de Merlier, aducând victoria Unirii, prima după mai bine de o lună.

CASETA TEHNICĂ:

UNIREA URZICENI - UNIVERSITATEA CRAIOVA 3-2 (S. Frunză 26, 59, Bilaşco 90+2 / M. Costea 53, Wobay 69)

Unirea: Arlauskis - Maftei, Galamaz, B. Fernandes (E. Nicu 50), Brandan - Ricardo, I. Apostol - D. Varga, T. Bălan, S. Frunză (Onofraş 83) - Dănălache (Bilaşco 76). Antrenor: Dan Petrescu.

Universitatea: Merlier - Bădoi, Găman, Mitchell, Şoavă - Bărboianu (Trică 46), Dilevski (Dina 64), D. Stoica, Rose (Wobay 46) - M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: R. Gomez 16, Brandan 33, Bilaşco 90+3 / Bărboianu 8, Trică 58

Arbitri: Oleg Oriehov - Oleksandr Voitiuk, Pleh Plujnik (toţi din Ucraina)

Stadion: Tineretului; Spectatori: 1.000


Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Unirea Urziceni - U. Craiova 3-2.