MENIU

Unde a ajuns milionul de euro care ar fi fost primit mită de Vanessa Youness, o apropiată a lui Boc

Unde a ajuns milionul de euro care ar fi fost primit mită de Vanessa Youness, o apropiată a lui Boc

DNA instrumentează un nou dosar în care cercetează unde ar fi ajuns un milion de euro pe care Vanessa Amal Youness i-ar fi primit mită, potrivit rechizitoriului. Femeia ar fi fost o apropiată a fostului premier, potrivit aceluiași document prin care Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență la sfârșitul lui ianuarie acest an și care a fost consultat de G4Media.ro.

Procurorul DNA George Matei – cel care l-a trimis în judecată și pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive – a deferit-o Justiției pe Vanessa Amal Youness după ce a strâns probe potrivit cărora ea ar fi cerut și primit un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

Florică și Pescariu au denunțat-o pe Youness în 2016, înainte să afle organul de urmărire penală, așa că au beneficiat de clauza de nepedepsire, potrivit legii 682/2002 privind protecția martorilor.

Așadar, procurorul consideră că are probe pentru a susține acuzația că Youness a primit un milion de euro în contul din Elveția al unui off-shore din Seychelles, însă nu a mai găsit banii efectiv.

Mai mult pe g4media.ro

Mai multe articole despre:
null