MENIU

Un tren personal a lovit un tir în judeţul Timiş

Foto: mondonews.ro
Mecanic asistent: "S-a oprit la pasaj s-a asigurat şi exact când am ajuns noi a trecut."

Accident feroviar, duminică dimineaţă, în judeţul Timiş. Un tren personal a lovit un tir, între localităţile Sat Chinez şi Calacea. Şapte oameni au fost răniţi - şoferul tirului, care este în stare mai gravă, şi şase pasageri din tren. Circulaţia feroviară a fost reluată după ce a fost blocată timp de nouă ore. De vină pentru producerea accidentului feroviar este şoferul autotrenului, care nu s-a asigurat.

Accidentul s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 6.00. În tren se aflau 25 de navetişti. Deşi garnitura se apropia cu viteză, şoferul unui tir a forţat trecerea de cale ferată, iar tirul s-a rupt în două în urma impactului. Mecanicul de locomotiva a spus că accidentul nu putea fi evitat.

"Era 70-80 de kilometri viteza cu care veneam noi. Am văzut tirul cu mult timp înainte de ajungerea noastră. S-a oprit la pasaj, s-a asigurat şi exact când am ajuns noi a trecut. Cred că s-a gândit ca are timp şi a trecut. Am dat în el şi trenul a sărit de pe linie", a declarat mecanicul asistent.

Tirul venea de pe un drum privat, care nu este deschis circulaţiei publice, astfel că în zonă nu se înregistrează trafic rutier intens.

În urma impactului, trenul a deraiat. Şoferul tirului a fost rănit grav şi a fost transportat la Spitalul Municipal din Timişoara. Tot acolo au ajuns şi şase pasageri, cu răni uşoare. Pasagerii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de un microbuz şi transportaţi la destinaţie.

Circulaţia a fost blocată timp de nouă ore pe tronsonul Timişoara-Periam.

Mai multe articole despre:
accident tren circulaţie tir news alert