MENIU

Un tren accelerat a lovit un autotren în judeţul Iaşi

Foto: RTV
Foto: martorocular
Foto: martorocular
Foto: martorocular
Foto: martorocular
Foto: martorocular
Foto: martorocular
Foto: martorocular

Un tren accelerat, care circula pe ruta Iaşi-Timişoara, a lovit un autotren în judeţul Iaşi. Traficul feroviar a fost reluat după ce a fost întrerupt mai bine de cinci ore.

Trenul accelerat 1765 care circula pe relaţia Iaşi - Timişoara a intrat în coliziune cu un autotren, sâmbătă, în dreptul localităţii ieşene Budăi, lângă oraşul Podu Iloaie. În urma impactului, şoferul de TIR a decedat.

Conform primelor cercetări, şoferul de TIR a traversat calea ferată fără să se asigure. În urma accidentului au fost rănite două persoane.

"Trenul a mai mers circa 200 metri după impact, iar primul vagon al acestuia a deraiat, fiind parţial distrus în urma lovirii autotrenului. Şoferul de TIR a murit pe loc, iar mecanicul de locomotivă a fost transportat la spital. La faţa locului au venit mai multe echipaje de descarcerare, cât şi ale Poliţiei şi CFR-ului", a declarat primarul Petrică Baciu.

Din cercetările preliminare ale poliţiei a rezultat că, în urma impactului, cabina tirului s-a desprins şi a fost propulsată la o distanţă de circa 50 de metri, iar restul tirului s-a rotit şi a lovit trei compartimente ale primului vagon, afectându-l uşor şi pe cel de-al doilea.

În urma accidentului au rezultat trei victime, un mort şi doi răniţi.

Comandantul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Liviu Zanfirescu, a precizat că TIR-ul nu avea încărcătură la momentul accidentului, autotrenul fiind folosit de o firmă pentru transportul de agregate de construcţii.

 

Mai multe articole despre:
accident tren feroviar Iaşi şofer