MENIU

Un tratament promiţător pentru cancerul de piele a fost creat de o firmă de biotehnologie

Foto: daylife.com

Un tratament experimental dezvoltat de firma americană Genetech, obţinut datorită modificărilor genetice ale unei substanţe vegetale, permite reducerea notabilă a tumorilor canceroase avansate ale pielii, potrivit rezultatelor unui studiu clinic.

Medicamentul numit GDC-0449, administrat pe cale orală, blochează proteina "hedgehog", care joacă un rol important în creşterea celulelor canceroase, potrivit studiului apărut în New England Journal of Medicine, o prestigioasă revistă medicală americană.

Tratamentul pus la punct de Genetech, filială a grupului farmaceutic elveţian Roche, a fost obţinut datorită modificărilor genetice ale ciclopaminei, o substanţă extrasă din planta Veratrum californicum. Un studiu clinic finanţat de Genetech arată o reducere a tumorii sau o ameliorare a simptomelor la 18 din 33 pacienţi bolnavi de cancer de piele care au urmat tratamentul. Tratamentul a fost de asemenea eficient pentru un pacient care suferea de un tip comun de cancer cerebral, a cărui tumoră s-a redus semnificativ.

Niciun efect secundar serios nu a fost observat în urma administrării medicamentului, potrivit medicilor care au condus studiul, care consideră rezultatele importante deoarece nu există, până acum, nicio terapie eficientă contra cancerului de piele.

"Nu exista până acum niciun tratament care să încetinească creşterea tumorilor la pacienţii cu cancer avansat de piele", spune unul dintre autorii studiului, dr. Daniel Von Hoff.

Mai multe articole despre:
tratament cancer medicament tumoare piele