MENIU

Un tânăr din Alba a scăpat cu viaţă după ce a fost lovit de trăsnet

Foto: emaramures.ro

Un tânăr de 20 de ani, din judeţul Alba, a scăpat cu viaţă după ce a fost lovit de trăsnet, în timp ce se afla cu oile în preajma cabanei Prejba, din Munţii Lotrului, din judeţul Sibiu. Aceasta a fost internat la secţia de chirurgie plastică a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, cu arsuri grave.

Ioan Mihai Koveşi se afla pe munte, cu oile, iar în momentul în care a început furtuna s-a adăpostit sub un brad. La scurt timp, a fost lovit de trăsnet şi a căzut la pământ. "Am simţit o arsură puternică pe spate, după care am căzut. Ştiam de la ciobanii mai bătrâni că trebuie să te acoperi cu pământ în astfel de situaţii, pentru ca electricitatea din corp să se scurgă în pământ. M-a ajutat şi un coleg, astfel că am scăpat", povesteşte tânărul.

Bărbatul a fost internat la secţia de chirurgie plastică a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, iar starea lui este stabilă. "Pacientul prezintă arsuri de gradele II, III şi IV pe 25% din suprafaţa corpului, pe membrul inferior drept, flancul drept şi dorsal", a declarat Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.
Mai multe articole despre:
arsuri ploaie furtuna cioban trăsnet fulger